Belastingvrij Kopen

Babycare helpt

Dit zijn de BTW/verkoopbelasting opties

Verkoopbelasting (BTW) kan behoorlijk verwarrend zijn. Vooral wanneer je reist of een bestelling plaatst die internationaal wordt verzonden.
Hieronder vind je een lijst met de verschillende belasting situaties.
Babycare helpt je graag als je vragen hebt!
 
 

 
 
 
1

Voor klanten die binnen de EU wonen: 21% BTW

Alle consumenten binnen de EU moeten verkoopbelasting (BTW) betalen. De Nederlandse BTW is 21% op luxeproducten. De meeste boeken en sommige hygiëneproducten voor kinderen op de website hebben 9% BTW.
Alle prijzen op de Babycare.nl website zijn inclusief BTW.
Er zijn geen extra kosten of verborgen kosten. Wat je ziet is wat je krijgt!
De BTW wordt duidelijk vermeld op de factuur die je direct na aankoop per e-mail ontvangt.
 
  Foto door Octav Cadoo op Unsplash


 
 
 
2

Voor klanten die buiten de EU wonen: Belastingvrij

Als je de bestelling direct naar een adres buiten de EU laat sturen, wordt de BTW automatisch afgetrokken.
Je ontvangt de belastingvrije factuur/ontvangst direct per e-mail zodra je de betaling hebt voltooid.
Als je een account aanmaakt en het hoofdadres dat je hebt ingevoerd buiten de EU is, zie je automatisch alle prijzen op de website zonder BTW.
 • Als het afleveradres binnen de EU is, wordt er altijd BTW in rekening gebracht.
 • Bij de kassa op de website is de BTW-berekening volledig automatisch.
 • Je bestelling wordt zonder belastingen verzonden. Houd er rekening mee dat bij binnenkomst in het land van bestemming (buiten de EU) de douane mogelijk lokale verkoopbelasting en invoerrechten kan heffen. Wanneer dit gebeurt, worden de kosten bij de levering van je bestelling gepresenteerd. Voor meer informatie over lokale belastingen, neem contact op met de belastingdienst van dit land.

  Foto door Humphrey Muleba op Unsplash


 
 
 
3

Voor toeristen die de EU bezoeken en buiten de EU wonen: Belastingvrij na export

Wanneer je buiten de EU woont en je hebt je bestelling tijdens je bezoek op jouw tijdelijke EU-adres laten bezorgen, is het mogelijk om bij vertrek uit de EU een BTW-teruggave aan te vragen. Voorwaarden zijn van toepassing, lees hieronder.
Babycare.nl werkt samen met Global Blue en VATFree om de BTW die in de EU is betaald terug te vorderen.
Via Global Blue of VATFree ontvang je een BTW-teruggave, na aftrek van commissie.

Je ontvangt een Global Blue Refund Cheque bij je bestelling. Deze refund cheque hoort bij je factuur.
Wanneer je de EU verlaat, laat je de douane je factuur stempelen. (Bijvoorbeeld op Schiphol Airport.) Bij de Global Blue-balie ontvang je de BTW-teruggave op vertoon van de gestempelde factuur en de gekochte producten.
Wanneer je niet via een luchthaven vertrekt, lees dan de informatie die je ontvangt met de Global Refund Cheque of bezoek www.GlobalBlue.com.

VATFree werkt anders: je registreert je aankoop via de VATFree.com website. Vervolgens stuur je de door de douane gestempelde factuur naar VATFree.com.

Of je nu VATFree of Global Blue gebruikt, is aan jou. Babycare.nl heeft een partnerschap met beide bedrijven. Vergeleken met elkaar heeft Global Blue meer servicebalies op luchthavens en rekent VATFree een iets lagere commissievergoeding. We raden je aan om hun websites te bezoeken om te zien welke het beste bij je past.

Voorwaarden voor een BTW-teruggave
 • Het minimale bedrag aan goederen is 50 euro, inclusief BTW. (Exclusief verzendkosten.) Je kunt aankopen van verschillende winkels combineren.
 • De producten moeten binnen 3 maanden na aankoop worden geëxporteerd.
 • Je woont buiten de Europese Unie, en/of:
 • De persoon die de producten exporteert moet in een land buiten de EU wonen. Dit moet je kunnen aantonen met een paspoort of ander identiteitsbewijs.
 • Je moet ons tijdens het afrekenen op onze website informeren. Vermeld in het ‘opmerkingenveld' dat je van plan bent de producten te exporteren.

Het is belangrijk om ons te informeren wanneer je je bestelling plaatst.
Je ontvangt dan een Global Refund Cheque bij de factuur. Hiermee kun je de BTW terugvorderen. Lees de bijbehorende informatie zorgvuldig door of bezoek www.GlobalBlue.com
Als je exportplannen hebt, is het belangrijk om dit direct bij de bestelling aan te geven. Het is niet mogelijk om later de Global Refund Cheque te verstrekken.
Houd er rekening mee dat lokale autoriteiten lokale belastingen en invoerrechten kunnen heffen als nieuwe producten een niet-EU-land binnenkomen. (Dit is het deel waar je je aankopen aangeeft wanneer je terugkeert naar je thuisland.)

Veelgestelde vragen over Globalblue en VATFree
 • Hoe geef ik aan dat ik mijn bestelling mee wil nemen naar mijn woonplaats buiten de EU?
  Tijdens het afrekenen is er een speciaal opmerkingenveld.
  • Vermeld dat je de producten wilt exporteren.
  • Vul hier ook je paspoortnummer in. We zullen het nummer op je factuur zetten, wat de douaneafhandeling versnelt.
 • Kan ik mijn bestelling naar mijn hotel of AirBNB laten sturen?
  Ja, dat is mogelijk!
  • Laat ons bij de bestelling de naam van het hotel of de naam van de AirBNB-host weten. Dit voorkomt verwarring bij de levering.
 • Ik heb geen printer bij mijn bezoekadres om de factuur voor de douane af te drukken.
  Geen probleem: Als we weten dat je Globalblue of VATFree wilt gebruiken, doen we ook een afgedrukte factuur in de doos.
  • Je ontvangt de factuur óók altijd per e-mail.
 • Wat is de termijn waarbinnen de producten moeten worden geëxporteerd?
  Binnen 3 maanden moeten de gekochte artikelen de EU verlaten om in aanmerking te komen voor een BTW-teruggave.
Meer lezen over dit onderwerp
Bezoek de speciale pagina van Schiphol airport met details over hoe BTW-teruggaven werken op de Nederlandse nationale luchthaven Schiphol.
 
  Foto door Hanson Lu op Unsplash


 
 
 
4

Voor bedrijven binnen de EU: Belastingvrij

Bedrijven die buiten Nederland maar binnen de EU gevestigd zijn, kunnen belastingvrij kopen. Hiervoor hebben we het volledige bedrijfsadres en het BTW-nummer nodig. Na controle van de gegevens kun je belastingvrij kopen.
 • Zorg ervoor dat de klantgegevens bij het plaatsen van de bestelling de volledige bedrijfsnaam en het bedrijfsadres bevatten.
 • Plaats je bestelling met de betaaloptie 'SEPA Bankoverschrijving'. Op deze manier kun je de bestelling naar ons systeem sturen. De bestelling zal aanvankelijk inclusief belasting zijn, dus je betaalt nog niet!
 • Laat ons in het opmerkingenveld (laatste stap bij de kassa) weten dat je je bestelling belastingvrij wilt hebben en vermeld je BTW-nummer.
 • Babycare supportmedewerkers controleren de bedrijfsgegevens en het BTW-nummer en nemen vervolgens contact met je op via e-mail met een belastingvrije factuur en een betaallink om de betaling voor je bestelling te doen.


 
 
5

Voor diplomaten: Belastingvrij

Babycare.nl werkt samen met alle belastingvrije verzoeken die worden gedaan door leden van het diplomatieke korps. Via het EU-consulaat of de ambassade van het betreffende land kunnen documenten worden opgevraagd die per e-mail of per post naar ons kunnen worden gestuurd. Aanvankelijk wordt de BTW betaald bij het plaatsen van de bestelling. Na ontvangst van de ondersteunende documenten wordt de BTW aan het einde van het BTW-kwartaal terugbetaald.
 • De BTW kan alleen worden terugbetaald via dezelfde betaalmethode die voor de bestelling is gebruikt.